"Ако виното изчезне от човешките творения, в здравето и в съзнанието ще възникне пустота, далеч по-страшна, отколкото всички изстъпления, които му се вменяват във вина."
Бодлер

Нетрадиционна дегустация на вина пинотаж от Южна Африка в спа центъра New Life Day Spa – Варна

2011-04-20 14:17:27

Винотерапията е сравнително нов вид спа процедура за цялото тяло и лицето и добива все по-голяма популярност в световен мащаб. Лечението с вино и грозде се отразява добре на кожата, стомашно-чревния тракт, черния дроб, повишава се цялостния имунитет на организма.

Винотерапията е сравнително нов вид спа процедура за цялото тяло и лицето и добива все по-голяма популярност в световен мащаб. Лечението с вино и грозде се отразява добре на кожата, стомашно-чревния тракт, черния дроб, повишава се цялостния имунитет на организма. Лечебните свойства на гроздето се използват в комплекс от разнообразни спа програми, включващи маски за лице, компреси и вани с вино, обтривания, масажи, педикюр! За лечението на много заболявания широко използвана е гроздовата диета. В козметичните терапии все по активно навлиза винотерапия за създаването на козметични средства.

Уникалността на гроздето се състои в това, че е богато на глюкоза, фруктоза, витамини C, A, P и от гр.B, жизнено важни за здравия организъм микроелементи и аминокиселини. Това е един натурален и полезен природен продукт, който е широко използван за нуждите на хората и е получил названието „Растителното мляко”.

Още древните римлянки са ползвали вани, в които са добавяли младо червено вино, за да имат гладка и красива кожа. Античните гъркини също да познавали и прилагали тайните на лечебното действие на червените вина. Те са ги смесвали с билкови екстракти и са ги втривали по лицата и телата си, за да поддържат идеален силует и здрава и чиста кожа на лицето. Хипократ е описвал в своите манускрипти лечебното действие на червеното вино като средство за лечение на анемия и за общо тонизиращо действие. През 1914г. учените откриват в гроздето и неговите производни (гроздови семки, лозови листа и получените екстракти от тях, сушени джибри и др.) голямо количество активни вещества – полифенол, които допринасят за свързването на свободните радикали, образуващи се в човешкия организъм под въздействието на слънчевата светлина, цигарения дим, стреса, замърсяването в околната среда. Свободните радикали се явяват една от причините за стареенето на организма и възникването на злокачествени и сърдечно - съдови заболявания. Що се отнася до положителното въздействие върху сърдечно-съдовата система, доказателство за влиянияето на веществото са всепризнатите любители на виното – французите. Въпреки честото консумиране на тлъста храна, във Франция честотата на сърдечно-съдовите заболявания е от най-ниските в света.

Лечебният ефект на този колкото оздравителен, толкова и козметичен метод, прилаган във винотерапията, съчетава в себе си лечебни елементи, съдържащи се в гроздето и природните минерални води. Така например концентрираният екстракт от гроздови семки възстановява разрушените колагенови влакна, подхранва, изглажда и подмладява кожата. При разширени вени и за укрепване съдинителната тъкан на кръвоностните съдове може да опитате Боди репинг с екстракт от лозови листа, шардоне и мус от алое вера. За повишавне на имунната защита на организма, за по-добрата обмяна на веществата се препоръчват масажи с ексфолиращ ефект, а също така и чрез масаж в съчетание с студено пресовано масло от грозде. Съчетанието от наситените етерични масла от гроздовите семки, екстрактите от дрожди, червеното вино, танина, полифенола, есенциите от различни целебни билки и растения е широко използвано за вани и подводни масажи.

18.Април с чаша пинотаж и под ритъма на музика от Южна Африка в New Life Day Spa – Варна, клубните членове на БАСВ имаха уникалната възможност да участват в представянето на различни терапии на винена основа.

Луксозен блясък с Пинотаж, мед и лайм
За повдигане на настроението!

Луксозен ритуал за тяло със 100% натурален ексфолиант за тяло, съдържащ рафинирани морски соли, гроздови екстракти и мед, напоени с лимон, лайм и сладки портокалови аромати. Елиминира мъртвите клетки от повърхността на кожата, реминерализира кожата, като я оставя копринено гладка и мека. Повдига настроението и съживява духа и тялото!

Ексфолиация с гроздови семки от грозде Пинотаж -
За съвършена кожа!

Нежно ексфолиране на цялото тяло, използвайки гроздови семки и кайсиеви ядки в богат на билки почистващ крем. Повишава комфорта на кожата, повишава микроциркулацията, ободрява и ревитализира, като оставя тялото полирано до блестящо съвършенство!

Овлажняващ масаж Пинотаж
За овлажняване и подхранване на кожата!

Блажено масажиране с масло, съдържащо комплекс от здравец, жасмин, нероли, гроздови семки и пшеничен зародиш - за овлажняване и подхранване на сухата кожа. Този масаж намалява стреса и напрежението в мускулите и повишава нивата на влага в кожата и самовъзстановяващите й свойства. Истинско отпускане и анти-стрес преживяване!

Терапия против бръчки
Луксозна грижа за незабавен блясък на лицето!

Идеална за клиенти с дълбоки линии и бръчки, причинени от възрастта и кожа, която е изгубила еластичността и стегнатия вид. Терапията се предшества от 30 минутен релаксиращ масаж на гърб със 100% натурално, леко текстурирано масло, с облекчаващи и успокояващи качества. Тази терапия повишава еластичността и стегнатостта и като резултат придава по-младежки вид на кожата. Чрез специална масажна техника за отпускане на мускулите на лицето се нанасят ампули, които са по-мека, по-безопасна и по-достъпна алтернатива на ботокса. Оставят настрани рисковете, инжекциите и високите разходи. Следва нанасяне на високотехнологични продукти, чието комбинирано действие осигурява незабавен и дълготраен блясък на кожата ви!

Луксозен маникюр
За съживяване и подмладяване на ръцете!

Нежно ексфолиране с гроздови семки, последвано от масаж с овлажняващо масло за ръце с аромат на цитруси, което подпомага заличаването на възрастови петна и предпазва кожата от изсушаване и напукване. След това се нанася овлажняваща крем маска за успокояване и изглаждане на епидермиса. Тази процедура включва и обработване на ноктите и кожичките, последвано от нанасяне на луксозен крем за тонизиране и овлажняване на сухите ръце и лак за нокти. Поглезете Вашите ръце!

Луксозен педикюр
За великолепни нови крака!

Успокояваща грижа за изморени крака, която започва с почистващ ритуал за крака, последван от стимулиращ скраб за разтриване, чрез който се отстраняват мъртвите клетки от повърхността на кожата. Следва масаж с луксозно масло за крака, последвано от нанасяне на освежаващ гел за подобряване на кръвообръщението. Тази процедура включва обработване на ноктите, кожичките и ходилата, последвано от ослепително лакиране на ноктите. Поглезете Вашите крака!

Благодарим на любезните домакини от New Life Day Spa – Варна
Благодарим на Famous wine ООД и Тransimport Ltd. За предоставените вина за дегуста цията

Zalze Pnotage 2009
Pinotage 2006 Lavenir

За професионалните снимки благодарим на нашия приятел и член на клуба Реджеб Шабанов /www.redgivideo.eu/

Листовка СПА

Листовка Вина

Галерия със снимки разгледайте тук: www.bgsommelier.com/nlds

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.