"Ако виното изчезне от човешките творения, в здравето и в съзнанието ще възникне пустота, далеч по-страшна, отколкото всички изстъпления, които му се вменяват във вина."
Бодлер

Ресторант „Бялата къща” във Варна откри реставрирана винена изба

2011-11-11 12:33:45

Събота, 5 ноември, ресторант „Бялата къща” във Варна, зарадва своите клиенти с откриването на реставрираната винена изба.

Събота, 5 ноември, ресторант „Бялата къща” във Варна, зарадва своите клиенти с откриването на реставрираната винена изба. Там са представени вината на едни от най-добрите производители в България.В присъствието на собственици и търговски екипи на избите, бизнесмени и ценители сомелиерът на избата Виолета Василева предложи дегустация на десет вина в комбинация с коктейлни хапки.

Винарската изба е построена от Атанас Анастасов Буров, който се занимава с търговия и производство на вина. В началото на века избата е произвеждала и изнасяла вина за Германия и Франция. Постоена е по проект на известния архитект Петко Момчилов, проектирал църквата „Св.Седмочисленици”, Минералните бани в София, ЖП гарата в Букурещ. В избата ще се организират дегустационни вечери за клиенти и винени дегустации за туристи.

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.