29.05.2012

За пети пореден път София се превръща в столица на австрийското вино

Grand Austrian Tasting 2012 е под мотото „Summer emotions”

Новини

Grand Austrian Tasting 2012 е под мотото „Summer emotions”

На 7 юни 2012 г. в София ще се проведе петото издание на Grand Austrian Tasting - най-представителната дегустация на австрийски вина у нас.

Всяка година организаторите на събитието - вносителите Project-AW и wine.unlimited - предлагат на своите гости над 40 вина от цяла Австрия, голяма част от които отличени с високи международни награди. Могат да се опитат не само най-новите реколти, но и вина от по-стари реколти или проби от бъчвите, които австрийските винари изпращат за своите почитатели. Ще участват вече добре познатите на българската публика имена Арндорфер, Бухегер, Изба Кремс, Нерер, Йоханесхоф Райниш, Зомер, Юрчич, Маркович, Сеп Мозер, Саломон, Отт. Ще бъде представен нов проект на Изба Кремс, разработен специално за американския пазар и внасян у нас от февруари 2012. За втора година посетителите ще могат да разширят познанията си за екологията във виното, опитвайки биодинамичните вина на Сеп Мозер и Юрчич.

Със своето пето издание ГАТ се превръща в събитие с традиция, очаквано от публика, на която организаторите предлагат висококачествена австрийска селекция от над девет години. Изключително важна е подкрепата на Австрийския Винен Маркетинг, който застава зад събитието вече четвърта година и по този начин показва своето уважение към малкия, но качествен български пазар. Олицетворението на винената култура при чашите - австрийската фирма Riedel - подкрепя събитието в лицето на своя вносител за България „Gourmet House”, а Divino.bg е основен медиен партньор на събитието.

Събитието ще се проведе във винен бар „Вестибюл” на ул. Бузлуджа 31 в София, от 12.00 до 20.00 часа.

Вход: 12 лв.

Предварителна продажба: 10 лв.