"Ако виното изчезне от човешките творения, в здравето и съзнанието ще възникне пустота, далеч по-страшна, отколкото всички изстъпления, които му се вменяват във вина"
Бодлер

Биовино пускат български изби за Винария 2010

2010-01-11 11:23:41

Първите си колекции от биовино ще покажат български изби на Международната изложба за лозарство и винарство, която ще се проведе от 14 до 17 март 2010 година в Международен панаир Пловдив.

Първите си колекции от биовино ще покажат български изби на Международната изложба за лозарство и винарство, която ще се проведе от 14 до 17 март 2010 година в Международен панаир Пловдив. Новите напитки са произведени от органично грозде, отгледано по модерни екологични технологии. Очаква се те да бъдат добре приети от ценителите в България и чужбина, а това да увеличи износа на наши вина, който намаля с над 40% заради кризата.

В търсенето на нови клиенти и пазари участниците във ВИНАРИЯ 2010 ще бъдат улеснени от специалните отстъпки, които предлага Международен панаир Пловдив. С тях разходите за наемане на изложбена площ може да бъдат намалени от 10% до 25% в зависимост от размера на щандовете. Предвидени са и специални бонуси за дългогодишни партньори на панаира, които ще получат отстъпки от 10% и 12%.

Очаква се ВИНАРИЯ 2010 да бъде особено атрактивна заради участието на Република Южна Африка като страна партньор. Тя ще презентира виното, което ще се пие на Световното първенство по футбол догодина.

Засилен е и интересът към изложбата от страна на италианските винопроизводители. Те ще представят по-богата гама напитки в сравнение с 2009 г. на традиционната експозиция „Вкусове от Италия“.

На ВИНАРИЯ 2010 за втори път ще бъде обособен Гурме салон, който ще даде възможности за презентации на производители и вносители на висок клас продукти, свързани с виното – храни и подправки, тютюневи изделия, услуги и аксесоари, специализирани издания.

Източник: www.fair.bg/bg/press/VINARIA-2010-info.htm

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.