"Ако виното изчезне от човешките творения, в здравето и съзнанието ще възникне пустота, далеч по-страшна, отколкото всички изстъпления, които му се вменяват във вина"
Бодлер

Grand Austrian Tasting 2010

2010-03-29 10:33:10

Ежегодното събитие Grand Austrian Tasting се провежда в София вече за трети път.

Ежегодното събитие Grand Austrian Tasting се провежда в София вече за трети път. Инициатори са двете най-значителни фирми-вносители на австрийско вино в България и Project-AW и wine.unlimited.

"Идеята за отворени за публичността дегустации на австрийско вино се роди в началото на 2008 и още през юни същата година ние я осъществихме със собствени средства и усилия. Първото издание протече много успешно, при висок интерес от страна на обществеността и винените ценители. Това ни даде убедеността да продължаваме и да превърнем Австрийските Дегустации в национално ежегодно събитие " - споделят Яна и Лия.

Причини за това има достатъчно:

- австрийските вина са едни от най-интересните и високо оценявани от международната винена преса;
- интересът към тях от страна българските ценители се повишава;
- вносът им от 2004 насам расте постоянно, защото клиентите реагират положително на отворени за всички посетители дегустации. За съжаление, такива дегустации са рядкост, защото разходите по организирането им често надвишават възможностите на вносителите.

Третото издание на GAT се проведе на 25 и 26 март 2010 година във Farenah Concept Store и СКЛАДА.

Преди обяд на първия ден се проведоха два семинара с теми "Ризлинг - царствената елегантност" и "Бургенланд цялата в бяло". Те бяха предназначени за малко по-напредналите любители на виното, на който бяха показани редки вина от стари и нови реколти.

Вечерта на 25 март завърши с винена вечеря, подготвена от Димо Димов, на която се поднесоха по две вина към всяка степен.

От обяд на 26 март в неформална обстановка в култувата зала на "Склада" се състоя основното събитие. Дегустираха се над 40 вина от повече от 250 виноценители, които дегустираха , разпитваха и споделяха с невероятно усърдие и удоволствие.

Специални благодарности бяха изказани към Austrian Wine Marketing и избите Arndorfer, Judith Beck, Buchegger, Johaneshof Reinisch, Jurtschitsch, Paul Lehrner, Hans Nehrer, Netzl, Bernhard Ott, Helmuth Renner, Salomon, Sattlerhof, Leo Sommer, Steininger и Weingut Stadt Krems!

Галерия

ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010
ВИНАРИЯ 2010

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.