Семинар „Пенливото вино - начин на живот или ЛАЙФСТАЙЛ“

"I drink champagne when I win, to celebrate... and I drink champagne when I lose, to console myself." - Napoleon Bonaparte

Вино семинари

Пенливото вино е (може би) най-техничното вино в света. Това, което прави нещата толкова технични е, че то претърпява не само една ферментация (за да направи алкохола), а и втора ферментация, за да направи мехурчета! По време на целия процес на винопроизводството има много възможности за избор, които ще повлияят значително на вкуса на крайното вино. И така стигаме до откриването на много стилове  пенливи вина.

Има шест основни метода, чрез които се произвеждат пенливи вина, всяко от които води до различно ниво на карбонизация и в крайна сметка различен стил на балончета! Ще обсъдим всички стилове, но двата, на които си струва да обърнем внимание, са традиционният метод (използван за шампанско и т.н.) и метода на резервоара (използван за Prosecco и т.н.).

Пенливите вина имат различни нива на налягане, които влияят на представата ни за техния вкус. Колкото по-високо е налягането, толкова по-фини са мехурчетата. 

27.ноември

 Семинар „Пенливото вино - начин на живот или ЛАЙФСТАЙЛ“

Дегустации на шест вина, произведени по Méthode Champenoise

Цена 40 лв. 

Начало 18.30 ч.

Записване на адрес office@bgsommelier.com до 20.ноември