Традиционен винен тур ‘’Пътят на виното в България’’ - есен 2016

За седми пореден път БАСВ организира за своите членове посещение с дегустации във Винарски изби в България.

Винени турове

За седми пореден път БАСВ организира за своите членове посещение с дегустации  във  Винарски изби в България.

Николай Кръстев и Мариела Петкова бяха домакините ни във ВИ’’Царев брод’’ и опитахме ‘’лудото’’ все още  вино от реколта 2016

Дегустирахме заедно с  Валерия Димитрова  енолог  на "Шато де Берже"  млади и отлежали вина

Следващата спирка- ВИ’’Вила Юстина’’- винарна,лозя и ферма с екзотични за нашите ширини животни.

ВИ’’Карабунар’’ все още в реконструкция ,но и в кампания димят 2016 в процес на смилане..Надя Дюлгерска и екип ‘’в акция’’.

Юлиян Ямантиев и Ивана Ямантиева в екип на лозето и в избата разказаха невероятната история на ‘’мраморната земя’’ ,а кулинарните изненади на трапезата доказаха ,че виното и храната не могат да се импровизират, а трябва да си подхождат.

За финал запазихме насладата на "Катаржина истейт" – безкрайни лозя ‘’в браздата’’

------------------------------------------------------

БАСВ организира посещения на винарски изби  в България и чужбина. Ако обичате виното,пътешествията,новите преживявания ви предлагаме начин да опознаете  процеса на винопроизводство, в който са ''замесени'' много хора - като започнем от работата на полето -агрономи, лозари, винари. Произхода на  гроздето -  мястото, където се отглежда, терена отговорен за вкуса на виното във всяка бутилка. И да не забравяме ,че сред разнообразието на теоретични знания  в информационните канали, най-важното при винодегустацията е тя да бъде споделена в социална среда. Защото всеки може да определи дали едно вино му харесва или не, но когато сподели впечатленията си ,тогава в този взаимен стремеж за откриване на нови и нови нюанси в чашата се развива и обогатява вкусовата и ароматната ни памет. Послевкусът е споменът за опитаното вино и за споделения момент с приятели.
 
Пишете ни  на адрес: office@bgsommelier.com