Има нещо повече от Света на виното когато си сомелиер – нетърговски съвети към бъдещи колеги

Сомелиерът е не само продавач , а преди всичко част от екипа на един ресторант, той умее да общува и предава знанията си на клиентите, като ги предразположи към виното.

Вино блог

Сомелиерът е не само продавач , а преди всичко част от екипа на един ресторант, той умее да общува и предава знанията си на клиентите, като ги предразположи към виното. Той е пълноценен член на  екипа, познава всеки един процес и умее да влезе в помощ във всеки един момент. Има достатъчно време да създаде контакт с клиентите, гостът може да Ви зададе различни въпроси и трябва да се чувствате уверени в отговорите си. Изградете връзка с Шеф готвача и спечелете доверието му. Сомелиерът е нищо в ресторанта без храната, така че бъдете търпеливи и научете за кухнята. Избирайки dinner out , не само се наслаждаваме на храна и напитки, но и търсим и по-широк диапазон на усещания и впечатления. Ето защо за да практикувате добре работата си като сомелиер е добре да ангажирате клиента  до необходимото ниво на заинтересованост.

Продажбите Ви все още може да са страхотни без да се опитвате да продадете най-скъпата си бутилка или тази, която Ви се пие. Не забравяйте, продажбата на вино е споделено удоволствие и доверие за госта Ви. Разговорът и насочването на клиента създава по-лично преживяване, облекчение от ‘‘стреса‘‘ да чете винената карта.

И не на последно място сомелиерът трябва да е добре запознат с всички напитки в бара – кафе, чай, aperitif, digestive, alcoholic beverages - чудесен начин да увеличите продажбите си, показвайки познания.

Старание, внимание и подход към клиента. Създайте преживяване за гостите си, спомен за гостоприемството Ви.