Има ли значение чашата за вино ?

Колко от това, което възприемаме като вкус при вино дегустацията е физиологично и колко психологично, като се има предвид изящността и формата на чашата?

Вино блог

Има ли значение чашата за вино ? Универсалните чаши се стремят да се превърнат в идеалния избор за всеки стил вино.

Възходът на изисканата кухня отстъпва място на луксозните чаши. Независимо от чашата моментът на вино наслада Ви принадлежи. Конкретната форма не е задължително да подчертава отделните вина. Ще има нюанси в аромата, но не и голяма разлика. Визуалното удоволствие и усещането за повод ще е водещо. Размерът на чашата ще има значение. По големия  ‘‘балон‘‘ позволява повече кислород в контакт с виното, по лесно ‘‘завъртане‘‘, изглежда по впечатляващо и ще помогне на виното да се ‘‘отвори‘‘ .

Ако сте скептичен по отношение на винтовата капачка, може  да Ви се стори неприемливо винена чаша без столче, но за ежедневни и без конкретен повод  вина ще е подходящ избор.

Независимо от каква чаша пиете вино важна е поддръжката им. Петна и остатъци от сапун могат да променят външния вид и ароматите на виното, а ние не искаме нищо да ‚‘‘изкриви‘‘ удоволствието от виното НИ!