10.02.2011

Успешно Underground Party честване на втората годишнина

ПЕТИ февруари 2011 г., Българската Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите навърши две години - организация, обединяваща винопроизводители, винолюбители и ресторантьори с идеята да се повишава винената култура на българина и потреблението на вино.

Новини

ПЕТИ февруари 2011 г., Българската Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите навърши две години - организация, обединяваща винопроизводители, винолюбители и ресторантьори с идеята да се повишава винената култура на българина и потреблението на вино. Събитието отбелязахме нестандартно в духа на underground non-smokers парти с любезното домакинство на хотел „Капитол“ – гр.Варна. Над 140 гости от цялата страна уважиха събитието и се забавляваха с добро вино, добра храна и добро настроение през цялата вечер.

Подбрана селекция предоставиха винарските изби и вносители на вина – ВИ “Варна”, „Шато Коларово’’, ВИ „Малката звезда“ - Харманли, ВИ „Братя Минкови’’, ВИ “Тодорофф’’, „Катаржина истейт”, ВИ „Хан Крум”, ВИ „Драгомир”, „Трансимпорт“, „Профтрейд“, „Авенди“, „Wines & Spirits“, ’’Vinexcellence’’, ‘’Cartel‘’, магазини ‘’Casa vino’’. Комплименти за Станислав и Краси от „Каса Вино – Варна“ и сомелиерът на Капитол - Даниел, които поеха трафика от гости към вино-бара. И празникът започна.

Перфектният сервиз и кухня бяха дело на екипа на Капитол Кетъринг, под ръководството на шеф-готвач - Жоро Секулидис: скариди в чили сос; солени тартчета с пастет от гъши дроб и трюфели; пилешко печено и глазирано във боров мед; галантин от Пиле с рагу от октопод; печено свинско роле с дуксел от сушени плодове в Коняк; апетайзери с шунка, бейби моцарела и зелени маслини на бамбукови шишчета; бюфет с брускети с тапенада от маслини и прошуто, филаделфия и пушена сьомга и доматчета и моцарела с балсамико.

По време на коктейла се проведе благотворителна томбола за набиране на средства за подпомагане Гимназията по туризъм в гр.Варна. с награди осигурени от нашите любезни партньори: хотел „Капитол“; ресторант „Мусала“ – Гранд хотел „Лондон“; ресторант „Акант руж“, бистро „Сатори“, ресторанти „БМ“, „Рапонги“, SPA център “New Life Day Spa”, Коник ойл, магазин „Бон Виван“, рекламна агенция ‘’ФИЛ’’, алкохолна борса „Зайков“ ЕООД, алкохолна борса „ХМБ експрес“, ВИ „Тодорофф“, „Трансимпорт“, ВИ „Братя Минкови“, ВИ „Анжелус истейт“, „Пикадили“. Туристическите браншови организации освидетелстваха своята подкрепа с „поздравителни адреси“, чрез регионалните си структури - Варненска Туристическа Камара (тук) и Варненска Асоциация на Ресторантьорите и Хотелиерите (тук).

Музикален фон на събитието бе „Дуо Калифорния“ и DJ Alex – Per Tito.

Анимацията осигури УС на БАСВ

Музика на живо, нови контакти и укрепване на стари познаства. И всичко това в един подземен паркинг. Благодарим на всички, които ни подкрепиха и празнуваха с нас! Наздраве!

Снимки от събитието можете да видите www.bgsommelier.com/bswa2y.