15.10.2012

Клубна среща на членовете на БАСВ ще се проведе на 23.Октомври

Клубна среща на членовете на Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите (БАСВ) на 23.Октомври /вторник / от 18.30 часа с любезното домакинство на ресторант "Бялата къща"
Специални гости: Винарска изба Вила Мелник и енологът на избата Дидие Майе

Новини

Клубна среща на членовете на Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите (БАСВ) на 23.Октомври /вторник / от 18.30 часа с любезното домакинство на ресторант "Бялата къща"

Специални гости: Винарска изба Вила Мелник и енологът на избата Дидие Майе / www.villamelnik.com /

Винарска изба Вила Мелник има около 300 дка собствени лозя и нова модерна винарна в един от традиционите винарски район на България – Мелнишкия. Винарната е разположена на живописен хълм сред лозята. Оборудвана е по всички изисквания на модерното винопроизводство. Потокът е гравитачен, а изградените тунели в пясъчния хълм осигуряват естествена постоянна температура за отлежаване и съхранение на виното. Винарната е отворена за ценители и любители на виното.Усилията на екипа са насочени към създаването на къси серии висококачествени вина, които да върнат легендарната слава на Мелнишкото вино. От участията си на Винария 2011 и 2012г. спечелват 4 златни и 2 бронзови мадала, а от Първото балканско винено състезание от 2012 - златен медал за вино AplauZ от местния сорт Мелник 55 и сребърен за белия купаж Bergulè - Шардоне и Вионие.

За водещ енолог е привлечен мосю Дидие Майе, защитил докторска дисертация по геология и геохимия и с диплома за енолог от ENSA, Тулуза, Франция. Работил е във Франция - Бордо, Бургундия, Прованс, както и в Русия, Украйна,Узбекистан , Великобритания, Индия и др.

Къде: Винарната на ресторант "Бялата къща" кв.Чайка
Кога: начало 18.30 часа
Вход за членове на БАСВ - 10 лв
За гости – 20 лв

"РИТУАЛ" по приемане на нови членове на БАСВ ще бъде изпълняван по време на клубните срещи

P.S. плащането на чл.внос/ 50 лв встъпителна еднократна и 50лв годишна / може да бъде на две вноски за календарната година

"Алианц Банк България" АД
BG 77BUIN95611000117914
BIC BUINBGSF
Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите