Grand Austrian Tasting 2015

На 19 юни 2015 на моравата пред Хилтън София ще се проведе VIII-тото поредно издание на Grand Austrian Tasting - ежегодната дегустация на вина от Австрия.

Дегустации

На 19 юни 2015 на моравата пред Хилтън София ще се проведе VIII-тото поредно издание на Grand Austrian Tasting - ежегодната дегустация на вина от Австрия.

Целта на изложението е популяризирането на австрийската винена култура, а чрез това и подпомагане оборота на фирмите-вносителки в България.

Още от основаването си през 2008 година Grand Austrian Tasting (ГАТ) се подчинява на идеята за обединението на различни, иначе конкуриращи се, търговци за един ден в името на една идея - австрийското вино. Поканените за участие вносители не заплащат наем за щанд или площ и са равнопоставени като представяне, независимо от производствения им обем. Основатели на изложението са Лияна Стоилова, Яна Петкова и Валтер Ватцин

Тази година ГАТ ще се представи със шестнайсет изби, които ще представят над 50 вина на вниманието на публиката. Представен е всеки един важен винен регион на Австрия - Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и легендарните лозя около столицата Виена. Вносителите са: Петкова и Съдружие (организатор), Авексим, Бибендум, Картел, Касавино, Негосиан, Трансимпорт, О & В Корп.

Акценти на ГАТ 2015:

Добри приятели: след седем години упорита работа се надяваме, че България и Австрия са се опознали донякъде във винено отношение и ще се радваме за посетителите ни ГАТ да е като среща с добри познати.

Трудната година: 2014 ще остане в историята като черна година за винарството в Европа. И обикновено се казва, че виното се прави на лозето, подобни години показват кой колко може в избата.

Виното е за всички - привърженици сме на откритото, некомплицирано отношение към виното. Виното не е напитка за сноби в костюми, то е за всички, от него няма нужда да се „разбира”, трябва само да се обича. Държим да предадем това на публиката си.

 

Както винаги: отново ще имате възможност да опитате биодинамични вина, да прескочите до Австралия и Нова Зеландия, за да опитате  награждаваните вина на Берт Саломон и да се потопите в многоликото богатство на местния бял грюнер велтлинер и плодовата елегантност на ризлинга.

ГАТ 2013 ще се проведе на 19 юни 2015 г. от 13.00 до 20.00 ч. на моравата пред Хилтън София, бул. България 1

Вход: 15,00 лв.

 

 

8