Международното изложение „Фестивал вино и храна” - Варна 2015г.

За трета поредна година Българската Асоциaция на Сомелиерите и Виноценители и Българската Асоциация за Кулинарна Култура в партньорство с Община Варна, организираха и проведоха Международно изложение „Фестивал вино и храна” - Варна 2015г

Дегустации

Градината на Археологическия музей в гр. Варна бе домакин на събитието.

Изложители от 52 български и чуждестранни винарски изби предложиха на 1 200  посетители – варненци и гости на града дегустации на продуктите си.

От създаването си през 2013 година, Фестивалът  “Вино и храна” израстна по значение и обхват очаквано за неговият потенциал, което предупредели превръщането на “Гурме-зона „Ресторантът“ от съпътстващо събитие във фестивал със самостоятелен характер. “Варна гурме 2015” вдигна летвата на гурме културата и се посвещава на представяне на утвърдени шеф готвачи в България , обещаващи таланти в началото на своята кариера, показва специални техники, разширява публика и повишава информираността относно традициите в региона, новите течения в световното кулинарно майсторство.

Събитието е уникално за културния живот в града и за гостите му от чужбина, издигайки имиджа на Варна, като гурме дестинация.

“Българската асоциация за кулинарна култура” е създадена по инициатива на млади професионалисти, но в нея членуват и професионални готвачи, с дългогодишен опит както в България, така и в чужбина, от които повечето са носители на множество професионални отличия.

Огромно БЛАГОДАРЯ на спонсорите на трето издание на Фестивал''Вино и храна'':

Lagarde /Варна
бистро ''Европа''
Филип Спасов
Chefs Club
Robusta.bg
Професионалната Гимназия по Туризъм гр.Варна
Гранд Хотел Варна
Sky catering/Yavor Sveshtarov
ресторант ‘’Red canape’’ / Vladimir Trifonov
‘’Raponggi’’'/ Иво Ганев
The Bay
Коник ойл
хотел реторант ''Бялата къща'' / Violeta Vasileva
hotel ''Best Western park'' / George Naydenov
ресторант ''DiWine''
Планекс холдинг
Гранд хотел Лондон
Sweet Tings - Анна Павлова
Intrama
Perilis
Бляк Сий Шелс
Терарос Комерс
Fish express
Vivenda
МИКО 12
Demetra
Хермес Комерс
Stagioni
Деликатеси Велев
Дюни
ЕДИ/Варна
трапезна вода' 'Балдаран'
FIL Advertising

Всички посетители на Фестивала участвали в томболата /попълнили талон на изхода на Изложението/ за наградата "виното на публиката" определиха „Вкусът на Варна - вкусът на лятото'' оспорвано, но равно като гласове - ВИ''Старо Оряхово''-Траминер/ и Мидалидаре естейт - Nota bene/merlot&malbec&syrah/ техни подгласници са Домейн Бойар и ВИ''Нисово'' Честито на екипите на винарските изби!
 

Всички участници, спонсори и партньори можете да откриете на официалния сайт на събитието: www.winefoodfestival.eu

Още снимки и информация в социалните мрежи можете да откриете тук: https://www.facebook.com/pages/%D0%A4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/592606364083865?ref=hl