WELCOME.BG И БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА СОМЕЛИЕРИТЕ И ВИНОЦЕНИТЕЛИТЕ ОТБЕЛЯЗАХА ЗАЕДНО СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ТУРИЗМА С ВИКТОРИНА

Порталът Welcome.bg и Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) бяха сред първите у нас обявили предстоящия Световен ден на туризма – 27 септември на СОТ с поздрав към туристическия бизнес и викторина за регистрираните потребители на welcome.bg.

Дегустации

Порталът Welcome.bg и Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) бяха сред първите у нас обявили предстоящия Световен ден на туризма – 27 септември на СОТ с поздрав към туристическия бизнес и викторина за регистрираните потребители на welcome.bg. Тазгодишното послание на 27 септември: „Един милиард туристи, един милиард възможности” беше свързано с викторината на welcome.bg с три въпроса към участниците. Предварително бяха обявени и наградите, осигурени от БАСВ – вино „Ахал“ на известната изба Шато Коларово, получило златен медал Berlin Wine Trophy 2015 в Берлин.

Десетки представители на български хотели от цялата страна се включиха във викторината с верни отговори за предстоящата Международна туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО”, за Международно изложение „Фестивал вино и храна” и за името на виното „Ахал”. Ето и имената на печелившите участници, регистрирани в welcome.bg:

  • Хотел „Витошко лале”, София
  • Хотел „Незабравка”, с. Поповци, община Габрово
  • Къща за гости „При Шопа”, с. Лазарци, община Елена

Организаторите благодарят на всички участници във викторината и се надяват все повече потребители на портала да откриват хубавото българско вино и чрез welcome.bg.

Предстоящото 33-то издание на най-престижното събитие в българския туризъм – Международна туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО” ще се проведе от 11 до 13 февруари 2016 г. в Интер Експо Център, София. Изложението се организира от ПРИМ ЕКСПО под егидата на Министерство на туризма и в партньорство с браншовите организации и Столична община. Форматът на събитието предоставя отлични възможности за полезни бизнес контакти между изложителите, представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и широка публика. Профилът на участниците включва  туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, национални туристически организации, общини, компании за детски туризъм, голф, винен и алтернативен туризъм, професионални учебни заведения, хотелско и спа оборудване и др.

Идеята на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите, която подкрепи инициативата на welcome.bg по случай Световния ден на туризма, е да поощрява развитието на сомелиерството, винопроизводството и дегустацията на вина в България. В подкрепа на членовете си - професионални сомелиери, собственици на изби, търговци и вносители на вина, асоциaцията организира през юни т.г. за трета поредна година в партньорство с Община Варна, Международното изложение „Фестивал вино и храна 2015” – Варна.  В Археологическия музей в града, който беше домакин на събитието, организаторите събраха изложители от 52 български и чуждестранни винарски изби и над 1 200  посетители.