Презентация на книгата „Фън Шуй за българи“ и дегустация на вината на Монтес (Чили)

Решихме да представим съвместно книгата на един от най-добрите Фън Шуй специалисти в България – Банко Пиронков и единствената в света винарска изба, построена според принципите на китайското учение Фън Шуй – Винарска изба „Монтес’’ (Чили) /www.monteswines.com/. Очакваме Ви на 07.07.2016 от 18:30 на скай-терасата на хотел Bestwestern Varna.

Дегустации

Клубна среща на 7 юли /четвъртък/ т.г.

С любезното домакинство на хотел Best Western Varna /кв.Чайка/ - скай-тераса /ет.4/

Начало - 18:30 ч.

Със специалното участие на екипа на „Сагакс“ ЕАД

 

Книгата „Фън Шуй за българи“ ще бъде представена лично от автора си инж. Банко Пиронков, който ще ни разкрие малка част от скритата истина на това древно китайско познание. В книгата ще откриете важни неща, свързани с начина на живот и здравето ви, с необходимостта от промени в обстановката, в която живеете и работите всеки ден. В нея ще намерите информация за въпроси, чиито отговори са резултат от векове знания и опит. Дори само да научите интересни и любопитни факти за Фън Шуй, невероятният свят на това хилядолетно знание ще обогати светогледа ви. Тя ще ни покаже, че е безсмислено механичното пренасяне на правила от древната китайска цивилизация в днешния български начин на живот, без да са отчетени спецификата и традициите му, както и нашата народопсихология.

 

Единствената в света Винарска изба, построена според принципите на китайското учение, е  Монтес (Чили), която е основана през 1988 г. от Аурелио Монтес и трима негови приятели. Първото ултра-премиум (супер-чилийско или икона) чилийско вино е Монтес  Алфа „М“ (класически бордо стил), представено през 1996 г., последвано през 2000 г. от Монтес Фоли (чиста Сира) и през 2005 г. от Пърпъл Ейнджъл (92% Краменер). Лозята се намират в Запалар, Лейда, Марчигуе и Апалта.

Винарната на Монтес  в Апалта  е съвременна сграда с уникален дизайн. Проектирана е от най-известните чилийски архитекти и е открита през декември 2004 г. Още в началото се взема решение да се изгради изцяло по принципите на Фън Шуй, като се вплетат в дизайна някои от основните елементи – вода, метал и дърво, осигурявайки хармония и позитивна атмосфера.

Вносител за България на вината на Монтес  е фирма „Сагакс“ ЕАД, която е най-новата компания в групата Калиман и е основана през 2013 г. Фирмата представя отбран брой изби и дестилерии в луксозния сегмент на кафе, вино и алкохолни продукти. Сред тях са вината на Belaire (Прованс-Франция), Cloud Chaser – Mont d’Azur (Кот де Прованс – Франция), Domain des Malandes (Шабли – Франция), Valduero (Рибера дел Дуеро – Испания),  Pago de Carraovejas (Пенафиел – Испания), Montes (Чили), Amayna – Garces Silva (Лейда – Чили), Matetic (Росарио – Чили), Undurraga (Чили), Dow’s Port (Дуро – Португалия), Rum Diplomatico (Венецуела), The London No.1 (Лондон – Великобритания), кафе Juan Valdez (Колумбия).

Вината, които ще дегустираме:

1.       Монтес  Резерва  Совиньон Блан  2015

2.       Монтес Совиньон Блан  Лимитед 2015

3.       Монтес  Каберне Совиньон § Карменер  Лимитед 2013

4.       Монтес Алфа Шардоне 2013

5.       Монтес Алфа Каберне Совиньон 2012

6.       Монтес Алфа Карменер 2013

 

Вход за членове на БАСВ  - 10 лв.