„Фестивал вино и храна” - Варна 2017

За пета поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират изложение „Фестивал вино и храна” - Варна 2017 г., което ще се проведе в гр. Варна от 21 до 23 април 2017 г. в сграда Варна 115

Дегустации

За пета поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират изложение  „Фестивал вино и храна” - Варна 2017 г. , което ще се проведе в гр. Варна от 21 до 23 април 2017 г. в сграда Варна 115 и продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30- те години на миналия век в града.

На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти ще покажат своето производство на четиредесет и пет щанда. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите.

Зона „Ресторантът”и зона’’Street food BBQ’’, организирани от шеф готвач Петър Йоргов и екипът му, и тази година ще са съпътстващ  Гурме фестивал "Варна 2017" с гост готвачи:

- Любомир  Раданов - ученик 12 - ти клас в Професионалната Гимназия по Туризъм ''Проф. Д-р Асен Златаров” гр.Варна и за краткото време на обучението си е спечелил много награди

- шеф Стоян Кирин - Шеф готвач на “Гранд Хотел Варна АД” ***** КК “Св. Св. Константин и Елена”

-шеф Иван Кирин- от девет години ръководи кухнята на петте ресторанта на територията на голф комплекс Блексирама.

Тематични  семинари ще са част от програмата на Фестивала:

-Уиски дегустация на 4 (четири) Шотландски дестилерии - "Arran" от Островите, "BenRiach" от поречието на реката Спей, "GlenDronach" от Високите земи и "Glenglassaugh" - крайбрежието на Северно море - уиски с дистиктивен характер и независим дух - традиционно и модерно, многообразно и характерно.

-семинар на тема : „Българската традиционна кухня – храната на столетниците“-Д-р Огнян Пелов и Аександра Иванова ще ви запознаят с тайните здравословното хранене на българина през вековете.

-Семинар ''Ризлинг от Царев Брод в реколти 2016, 2015, 2014 и 2013. ''

-В рамките на фестивала Борис от пловдивския вино-бар Vino Culture ще представи в кратка коментирана дегустация винения свят на Португалия.

 

Започваме на 21 април  /петък/:

От 16:00 - 20.00 ч.

22 април  /събота/:

От  11:00 - 19.00 ч.

 23 април  /неделя/:

 От 11:00 - 17.00 ч.

 

·         Вход за дегустациите : 5 лв.

·         Зона  РЕСТОРАНТ: куверт 25 лв.

·         Street food зона: куверт 10 лв.

 

Станете част от една история с вкус Варна 2017!

 

За повече информация търсете ни на http://winefoodfestival.eu/