"Винен тур по света" в центъра на Варна

На 3-ти септември /неделя/ в пешеходната зона на Варна ценителите на хубавите вина и качествената храна, успяха да се „разходят“ по всички световно-известни винарски региони и да дегустират квалитетни вина, както и да ги съчетаят с кулинарни изненади от световно признати наши шеф-готвачи.

Дегустации

"Винен тур около света" е част от "Фестивал Вино и храна", създадени с идеята да възпитаме любов и уважение към добрата храна и качественото вино. Никой не може да ни научи да сме щастливи и здрави, освен ние самите себе си. На тези Фестивали организаторите БАСВ и БАКК, се стремим да дадем възможност посетителите да се наслаждават на съчетанието между вкусната храна, приготвена с подбрани по качество и сезонност продукти и разнообразието от сортове и стилове вина. Синьото вино с участието си в това издание предизвика много разгорещени спорове "за" и "против" предвид необичайния и шокираш цвят, но със сигурност намери почитатели сред посетителите. "Уличната храна" т.нар. Street Food зона, част от нашия Фестивал, предизвика огромен интерес, не само защото беше на улицата в пешеходната част на града, но и с ароматните и вкусови провокации. В забързаното ежедневие този стил на хранене се налага все по-често, но с качеството на продукта, а не с евтин вариант "да залъжем" глада.

"За мен беше изключително удоволствие да бъда част от това събитие. Успяхме да предложим едни нови продукти, които според мен страхотно се комбинират с представените изключителни вина. Комбинацията на въздушно тесто и охладеното бяло вино за мен лично беше добра комбинация. Имаме още изненади за следващият фестивал през април. Така че очаквайте още от нас" - каза шеф Колев.

 

Огромно БЛАГОДАРЯ на хората реализирали това събитие:

- екипът на бистро "Европа" - Варна /домакините/ - с шеф Филип Спасов

- шеф Петър Йоргов

- шеф Радо Кирязов

- шеф Тони Колев

- шеф Иво Жечев

- Ваня Найденова

- "Рибу-Рибу"

- кафе "Ришар"

- колегите, вносители на вина от света

- Крис Кирякова

- Ива Манолова

- Тони Кръчмарова

- Дими Друмева

- Валентин Давидов

- Влади Трифонов

- хотел-ресторант "Бялата къща"

- Аркотрейд

- Протема

- moreto.net

- Рекламна агенция "ФИЛ"

- Тирол сервиз

- д-р Росен Венелинов /в ролята на фотограф този път/

... и на всички "потопили" се в невероятната атмосфера на събитието!!!