Клубна среща с вината на ВИ ’’Салла естейт’’

Клубна среща на 9-ти януари /вторник/, хотел-ресторант ‘’Бялата къща’’, 18.30 часа, със специални гости екипът на ВИ ’’Салла естейт’’

Дегустации

Клубна среща на 9-ти януари /вторник/

С любезното домакинство на хотел-ресторант ‘’Бялата къща’’

Начало : 18.30 часа

Със специални гости екипът на ВИ ’’Салла естейт’’

‘’Винарска изба „САЛЛА ЕСТЕЙТ“ е създадена през 2010 година. Намира се в село Блъсково, общ.Провадия. Селото е разположено в сърцето на прочутото провадийско плато Сърта, само на 60 км от гр. Варна. В близост до селото се издига естествено защитената средновековна крепост Мухалийско кале, в отвесните скали на която е изсечен Скалният манастир, датиращ от XII – XIV в., а в пещерата Тъпаните, обитавана още от каменната епоха, при всеки удар се чува ехо като звук от тъпан.

При обработката на земята преди засаждане на новите лозя, в района са открити гръцки и римски монети от Мизия и Тракия, фрагменти от глинени съдове и керамика, датирани от IV в. пр.Хр. до XIX в., които свидетелстват за съществуването на голямо тържище за вино.

В миналото името на село Блъсково е било САЛЛА, произхождащо от думата САЛИХ, означаваща – „ЧИСТО, ХУБАВО, ДОБРО” – в идеален унисон със замисъла за създаването на избата. Също така , произнасянето на „САЛЛА” наподобява движението на езика към небцето при опитването на нашите вина.
Нашата цел е да правим вина със собствен облик, характер и индивидуалност, различими и разпознаваеми в лимитирани серии. Чрез експериментиране с технологичните практики се стремим да дадем максимална изява на тероара и микроклимата.
С любов и внимание се отнасяме към всеки детайл – от засаждането на лозето, отглеждането на гроздето до получаване на готовия продукт – виното. Това ни дава увереност, че вървим по правилния път – да накараме повече хора да възпитават винена култура в себе си, да търсят добро качество и разнообразни винени вкусове.
’’

Прием  на нови членове на БАСВ

P.S. плащането на чл.внос/ 50 лв встъпителна еднократна и 50 лв годишна такса/

"Алианц Банк България" АД

BG 77BUIN95611000117914
BIC BUINBGSF
Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите

8