Клубна среща с вината на Шато “Седем Поколения”.

21-ви февруари /сряда/, 18.30 часа, хотел-ресторант ‘’Бялата къща’’, със специалното участие на екипа на Шато “Седем Поколения”

Дегустации

Клубна среща на 21-ви февруари /сряда/

С любезното домакинство на хотел-ресторант ‘’Бялата къща’’

Начало : 18.30 часа

Със специалното участие на екипа на  Шато “Седем Поколения”.

На 30 км от Русе край село Мечка, сред хълмиста местност в близост до река Дунав в един перфектен тероар, се намира винарска изба Седем поколения. Избата е създадена 2008г. от Любен Рабчев, находчив българин, пето поколение от фамилия произвеждаща вино, завърнал се към корените си, за да възроди и продължи семейната традиция.

Тук отлежават вина основно от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло, от които се правят червени вина и розе. Общо 200 декара са обработваните лозови масиви, от които се произвеждат вина в лимитирани серии изработени с изключително внимание, любов и педантичност. Виното в бъчвите се разделя освен по сортове и по масиви, от където е набрано поради различните си харектеристики, а джибрите се използват за наторяване на лозята. Тук е един малък оазис, като климатични условия, което дава възможност гроздето да натрупа достатъчно захари. Почвите са льосови и съдържат  клеи, което допълнително обогатява лозите. Насъжденията са са в много добро физиологично състояние и перфектно обгрижвани, тъй като в село Мечка всичко е “на една ръка ръзстояние”, лесно може да се осъществи контрол върху процеса на зреене и обработка.

Желанието и стремежа е да се извлече максимума от  това което ни  дава природата и резултата са прекрасни, богати на аромати и вкусове натурални вина, запазили максимално от естествените си полезни съставки.

Прием  на нови членове на БАСВ

P.S. плащането на чл.внос/ 50 лв встъпителна еднократна и 50 лв годишна такса/

"Алианц Банк България" АД

BG 77BUIN95611000117914
BIC BUINBGSF
Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите

8