„Вино и музика‘‘

Клубна среща на 3-ти май /четвъртък/ "Вино и музика" в Culture club Studio 21 от 18:30 ч. с гости екипът на Винарна "Ялово".

Дегустации

Клубна среща  на  3.май /четвъртък/  „Вино и музика‘‘

Домакин  на събитието  Culture  club Studio 21 /’’ 8-ми Приморски полк „115/

Начало : 18.30 часа

Специален гост екипът на Винарна „Ялово‘‘ с.Ялово

Винарна Ялово е малка бутикова винарска изба разположена в полите на Стара планина до старопрестолния град Велико Търново. Създадена е от енолога Димитър Димов и визионера Антон Танев, за да творим вина с характер, който изразява както красотата

на нашия край, така и визията ни за правене на вино. При производството философията ни се базира на три основни принципа:

*        Автентични сортове – Характера на виното е генетично закодирано в лозата, и той се изявява най-добре при определени условия. Ние се стремим да намерим именно тази спойка между лозата и региона – „тероара“, а в старите, традиционни сортове е

закодиран безспорно най-устойчивия и оригинален характер.

*        Чисти техники – виното е като жив организъм, затова предпочитаме енологични практики, които изявяват характера и запазват живеца във виното. Избягваме практики и добавки, които консервират и „препарират“!

*        Занаятчийски подход – В бутиковата изба вместо механизирано производство ние ползваме много повече ръчен труд. За да стигне до трапезата ви, виното минава много пъти през нашите ръце, и точно това го прави специално!

За вината си подбираме грозде от парцели на лозари, с които работим тясно, и които отглеждат лозята си съобразно нашите принципи на работа. Същевременно създаваме и собствени лозя, за които селектираме материал от старите лозя с автентични сортове.

Нашето вино има амбицията да припомня традициите и миналото, като съчетава чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!

 

Вината,които ще опитаме  ще бъдат представени от енолога на винарната Димитър Димов, както и  кратко представяне на местните сортове.

 1. Естествено пенливо вино 

2. Асамблаж Червен Мискет и Ркацители 2017

3. Розе 2017

4. Асамблаж Каберне§Мерло§Рубин 2016

5. Резерва Каберне Совиньон 2011
 

Вход 15  лв.

8