„Парти в градината‘‘

Клубна среща на 31.май /четвъртък/, 18:30 ч., р-т "Бялата къща" с вината на Либера Естейт и специалното участие на Живко Енчев

Дегустации

Клубна среща  на  31.май /четвъртък/

„Парти в градината‘‘

Домакин  на събитието  хотел ресторант „Бялата къща‘‘

Начало : 18.30 часа

Специален гост екипът на Либера Естейт.

Вината ще бъдат представени от Живко Енчев – сомелиер на България за 2017 г.

- Димят 2017 Либера Естейт

- Мускат и Сандански мискет 2017 Либера Естейт

- Розе от Широка Мелнишка лоза 2017 Либера Естейт

- Мелник 55, 2017 Либера Естейт

Либера Естейт е нов проект на винената карта на България. За пръв път вина с марката Либера се винифицират през 2013 година като се залага на предимно местни и малко международни сортове. Тази линия се запазва до началото на 2017 година, когато взехме решение да увеличим нашето портфолио с вина, което даде повод и за появата на нов бранд.

Целта пред нас е да покажем истинския облик на българското вино като съчетаем местните вековни традиции и съвременния поглед на нашия екип.

Лозята ни наброяват повече от 350 дка в землището на селата Хотово, Лозеница и Зорница. Намираме се на 9 км. от Сандански и на 6 км. от Мелник в район, който е пропит с много история и вино. Долината на река Струма е изключително интересен тероар, характерен с мека зима и горещо лято, а планините, които ни обгръщат са важен фактор и също обуславят характера на нашите вина.

Разполагаме с изключително сортово разнообразие. Важно място заемат местните български сортове като Мелник 55, Мелник 82, Широка Мелнишка лоза при червените и Сандански мискет и Димят при белите. От международните сортове с голяма любов отглеждаме каберне совиньон, мерло, и сира.

 

Вход за дегустацията - 10  лв. за клубните членове/за гости на клубните членове 15 лв/

 

8