Откриване на сезон 2018/19

Клубна среща на 13.септември /четвъртък/, 18.30 часа, „Бялата къща‘‘, със специалното участие на PROFTRADE - ВИ‘‘Тера Тангра‘‘, Langguth, Casa Silva

Дегустации

Клубна среща  на  13.септември /четвъртък/

Откриване на сезон 2018/19

Домакин  на събитието  хотел ресторант „Бялата къща‘‘

Начало : 18.30 часа

Със специалното участие на PROFTRADE  WINE FOCUSED COMPANY

Компанията започва своята история през 2002 година, когато е създадена с цел да представя висококачествени вина от цял свят на българския пазар, но също така и като консултант при избора за винените листи на реномирани ресторанти и специализирани магазини за вино.

Вината, които ще дегустираме:

ВИ‘‘Тера Тангра‘‘

Тамянка 2017

Black label Рубин 2016

Black label Малбек 2016

Langguth

Riesling Classic 2016

Casa Silva

Пино ноар резерва 2015

 

Вход за дегустацията - 15  лв. за клубните членове/за гости на клубните членове 20 лв/

 

Специална селекция

LUCE  е резултат от проект, който стартира в началото на 90те години, като плод на мечтите на двама от лидерите в историята на виното – Виторио Фрескобалди и Робърт Мондави. Тяхната обща цел е да обединят страстната си отдаденост и лични традиции, за да предложат на света наистина изключително, съвършено различно вино, отгледано в сърето на Монталчино. Едно толкова отличително вино заслужава и също толкова отличително лого.Неговият символ произлиза от свещен образ роден преди векове в основния олтар на църквата Санто Спирито във Флоренция. Лъчисто слънце с 12 пламъка, което сега краси бутилката на Луче и го прави мигновено разпознаваемо.

Лученте/Lucente 2015

Второто вино на Луче делла Вите. То е резултат от селекция от сортовете Санджовезе и Мерло, способни да произвеждат вино, което се отличава благодарение на неговата непосредственост и характер в съвременен стил. Това е перфектното представяне на уникалният тероар, където се произвежда. Виното отлежава 12 месеца в барбекюта в избата на Луче делла Вите преди бутилирането.

James Suckling 93 / Jeb Dunnuck 90 / Veronelli 89          

Ornellaia е създадена през 1982г. и от тогава философия ѝ се върти около манията ѝ за съвършенство на всички нива. Всеки избор, който се прави е от изключително значение и предполага всепоглъщащо внимание към детайла.

Ле Волте Дел Орнелая / Le Volte dell” Ornellaia/ 2014

Внимателно изработен купаж / 70% Мерло, 15% Санджовезе, 15% Каберне Совиньон/. Ферментационната смес обединява най-добрите тероари на Тоскана и съчетава средиземноморския израз на богатство и щедрост със структура и сложност. Мекотата на Мерлото, плътната структурата и дълбочината на Каберне Совиньона, подкрепени от живият характер на Санджовезе, създават уникална комбинация, която отразява цялост и стил, който е вдъхновен от философията на Ornellaia.

Wine Advocate 87 / Wine Spectator 87 / James Suckling 90

Такса дегустация на специалната селекция две вина –Ла Волте и Лученте допълнително заплащане 15 лв

 

8