Вината на Елена Брукс за първи път във Варна

Клубна среща на 13-ти ноември /вторник/ от 18:30 в хотел-ресторант „Бялата къща‘‘, със специалното участие на „ЕЙТУБИ ОПЕРЕЙШЪНС“ ЕООД

Дегустации

Клубна среща  на  13.ноември /вторник/.

Домакин  на събитието  хотел-ресторант „Бялата къща‘‘

Начало : 18.30 часа

Със специалното участие на „ЕЙТУБИ ОПЕРЕЙШЪНС“ ЕООД. Създадена през 2016 г. с цел популяризиране в Европа и Канада на австралийските и испанските вина на енолог Елена Голакова Брукс.

Елена Голакова Брукс произхожда от стария лозаро-винарски край на град Лясковец. Още като ученичка има редкия шанс, в началото на 90-те години, да превежда професионалните разговори между  австралийски и български винари. Тогава опознава магическия свят на виното и прави първото си шардоне в трилитров буркан. През 1998 г. страстта към винарството я отвежда в Австралия, където става един от първите български граждани завършили като енолози Университета на Аделаида. След дипломирането си през 2001 г. и усилена работа в различни винарни в Австралия, Италия и Испания, Елена започва собствено производство, в което влага не само всичко научено, но и основната си философия, валидна и до днес: връзката между сорта грозде и природните дадености на винения регион, като климат, почва и терен, е от изключителна важност за качеството на виното. От стогодишните лозя на Бароса, Идън Валей, Макларън Вейл и Аделайд Хилс, тя създава висококачествени вина, спечелили повече от петстотин международни отличия.

Днес Елена е известен австралийски винар, който не забравя никога да спомене за българския си произход и се гордее с него.

“From Bulgaria to one of Australian wine’s brightest winemaking stars.”  By WINE AUSTRALIA on 30 MAY 2017 in PEOPLE

Вината, които ще дегустираме:

 1.Dandelion Vineyards, Honeypot, Barossa, Roussanne, South Australia, 2017

2. Dandelion Vineyards, Enchanted Garden, Riesling, Eden Valley, South Australia, 2016

3.  Heirloom Vineyards, Touriga, McLaren Vale, South Australia, 2016

4.  Dandelion Vineyards, Lion’s Tooth, Shiraz Riesling, McLaren vale, South Australia, 2015

5.  Dandelion Vineyards, Lioness, Shiraz, McLaren vale, South Australia, 2015

6. Heirloom Vineyards, Shiraz, Barossa, South Australia, 2014

Вход за дегустациуята: 15 лв.

 

8