Приключи Седмото издание на Фестивал „Вино и храна“ Варна 2019

Съпътстващата програма на Фестивала бе презентацията на бранда "Черноморска кухня"

Дегустации

Приключи Седмото  издание на Фестивал „Вино и храна“ Варна 2019 , организирано от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите в партньорство с Българската асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Варна и с участието на Министерството на туризма.

В провеждането на  събитието взеха участие  и  ученици от  Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ Варна, студенти и преподаватели от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт и студенти Първи курс от Колежа по туризъм Варна. 

Резултатите в цифри са следните:

•  58  щанда на производители на вина, високоалкохолни напитки и храни,кафе и чай

• над 650 български, френски, италиански, португалски, македонски  и други специално подбрани за Изложението вина. Занаятчийски продукти - суджуци и луканки, млечни продукти, сирена с трюфел,зехтин и маслини , трюфели,хлебни изделия  и още много продукти, които предизвикаха голям интерес в любителите на хубавите храни и напитки.

• 2 000 посетителя/граждани и гости на Варна, ресторантьори, хотелиери, туроператори,чуждестранни граждани и гости на Варна

• 200 гости в зона „Ресторант“ с три-степенно гурме меню, приготвено от  топ готвачи и сладкари  със специалното участие на възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ Варна и Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт

• Съпътстващата програма на Фестивала бе презентацията на бранда "Черноморска кухня" 

Медийни партньори на Фестивала бяха:  moreto.net, bacchus.bg, yep.bg, winebg.info, zavedenia.com, winetours.bg

Снимки от фестивала можете да разгледате тук: 

https://georgefilipov.pixieset.com/wineandfoodfestival-varna2019/

https://georgefilipov.pixieset.com/wineandfoodfestival-varna2019-2/

8