Дръзка гурме вечер с Екатерина Василева и Ваня Найденова.

Завършили Висше Училище по Мениджмънт гр. Варна, със специалност Кулинария и Гастрономически Изкуства. Натрупали знания и опит в България и извън страната, стажували в ресторанти с две и три звезди Michelin в Португалия, Испания, Италия.

Дегустации

Завършили Висше Училище по Мениджмънт гр. Варна, със специалност Кулинария и Гастрономически Изкуства. Натрупали знания и опит в България и извън страната, стажували в ресторанти с  две и три звезди Michelin в Португалия, Испания, Италия.Отличени  в различни кулинарни формати и състезания. Основатели на концепцията за креативни кулинарни изкуства "ИЩАХ"(жажда, апетит, воля, охота). Към днешна дата креативни лица в кулинарната идея на CUBO Рибарски – Варна.

Gourmet -  културна идея, свързана с кулинарното изкуство на изискани храни и напитки, или висша кухня, която се характеризира с презентации на естетически балансирани ястия от няколко контрастни и доста богати вкусове. Терминът и свързаните с него характеристики обикновено се използват за описание на хора с изтънчен вкус и ентусиазъм. Гурме храната често се предлага в по-скъпи, по-малки порции. Когато става въпрос за Gourmet са ''замесени'' междукултурни взаимодействия, които въвеждат нови продукти и традиции в готвенето .

 "Foodist" - кулинарят -  човек, който има пламенен и изискан интерес към храната, който яде храна не само от глад, но и като хоби. Свързаните термини „гастроном“ и „гурме“ определят приблизително едно и също нещо, т.е. човек, който се наслаждава на храната за удоволствие!

 

8