„Фестивал вино и храна” 2024

За дванадесета поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна организира ежегодния „Фестивал вино и храна”, градски вино и гурме фест-годишното характерно дегустационно събитие на Варна, на 27 и 28 април 2024 г

Дегустации

Дегустационният ни салон  предлага ексклузивни дегустации на първокласни вина и занаятчийски храни в артистичната атмосфера на Campus 90 Варна. https://campus90.com/bg/

Присъединявайки се към нас, ще опитате вкъсът на Варна ,изключителна храна и вино,  празнуваме  богатия вкус на вината и храната, споделяйки любезното гостоприемство на Campus 90 с гостите и  жителите на Варна. Събитието e с платен входДегустацията се осъществява в чаша за вино осигурена от организатора на събитието и е подарък към Билета за вход.

Културата на хранене и вино ни дава идентичност като общество, вдъхновена от чувството за принадлежност, език, вярвания, обичаи и най-вече традицията. Добрият вкус, вълнуващите комбинации от съставки, методи на готвене и различни начини за приготвяне на вина или напитки са вдъхновяващи. Като посещавате местни Фестивали,  пазари,  дребни фермери, винарни, производители и ресторанти, вие подкрепяте местната икономика, когато пътувате. Като любител на храната и виното голяма част от пътуването е да откриете местния дух.

Фестивалът е чудесен начин да подкрепите местните производители, програмата е предназначена както за професионалистите в индустрията, така и за любители кулинари и виноценители.

- 27. април от 12.00 до 19.00 ч.

- 28. април от 12.00 до 19.00 ч. 

Пълната програма и участниците може да видите на официалния сайт www.winefoodfestival.eu

8